Mikä on kiireesi nimi?

Kiireenkesytys® on suomalainen hyvän työelämän konsepti, jonka loi kirjailija ja työyhteisövalmentaja Anja Kulovesi-Leino vuonna 2003. Olen ollut alusta asti mukana tässä valmentajaryhmässä ja pätevöityessämme kiireenkesytysvalmentajiksi Anja antoi meille tehtäväksi miettiä nimeä omalle kiireellemme.

 

Eräänä iltana ollessani yksin kotona päätin käydä dialogia kiireeni kanssa ja kysyä itseltäni mikä kiireeni nimi on. Yllätyksekseni sain vastaukseksi Nellim. Se on paikkakunta Lapissa lähellä itärajaa. Kiireen tuolla puolen. Ymmärsin hetken pohdittuani, että olen kiireinen ja työskentelen tehokkaasti, koska tavoitteeni on päästä rauhaan, Nellimiin.

Miten oivaltava ja selkeä viesti alitajunnaltani, Lapin lumoamalle ihmiselle!

 

Kysyin kiireeltäni mitä se tahtoo. Vastaus oli pysähdyttävä: ”tahtoo, tahtoo – mitä se tarkoittaa?”. Oivalsin, ettei kiireellä ole tahtoa, vaan tahto on minun vallassani, minun ohjauksessani. Että kiire on vain sisälläni vellovaa voimakasta energiaa, joka suuntautuu tahtoni mukaisesti. Sellainen energia voi velloessaan tuottaa myös ikävyyksiä (keskittymishäiriöitä, harkitsematonta käytöstä, terveysongelmia...).

 Olipa se dialogi!  Se toi vahvasti esiin, että alitajuntamme ohjaa meitä ja sieltä löytyvät vastaukset kysymyksiimme. Tästä olen jatkuvasti kiitollinen. Minulle alitajunta on kuin paras kaverini.

 

Miten sitten pääsee dialogiin alitajuntansa kanssa? Ehkä ensin tulee tunnustaa sen olemassaolo, että jokin tiedostamaton osa minussa on olemassa ja että voin olla yhteydessä siihen. Se taas edellyttää, että minulla on aikaa ja rauhaa, jotta voin rentoutua kuulemaan itseäni. Mitä enemmän on vuorovaikutuksessa itsensä kanssa, sitä selvemmin sen viestit kuuluvat.

 

Milloin sinä rentoudut dialogiin itsesi kanssa ja kysyt kiireesi nimeä?

 

Sirpa Kirjalainen
kiireenkesytysvalmentaja, työnohjaaja, Lapin lumoama

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusimmat 

24.10.2019

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now