Treffit itsen kanssa

 

Puhumme nykyään paljon läsnäolon taidosta. Aitoa läsnäoloa tarvitaan kohtaamiseen toisen ihmisen kanssa. Jos uskomme, että ainoa todellisuus on nyt, jostain sen kätköistä voisin löytää paitsi toisen ihmisen, myös itseni. Sen, kuka olen tässä elämänvaiheessa ilman meneillään olevia osasuorituksiani. 

 

Voi olla, että todellinen minäni on piiloutunut monien tärkeiden rooliensa taakse. Se on lausunut niin monet tutut vuorosanat, että on alkanut itsekin uskoa niihin. Näin puhuu työminäni. Lasten kanssa kuulostan tältä. Puolisoni on tullut jo niin tutuksi, että sen kanssa käytän tiettyä aviovaimoäänensävyä. Mutta minä kokemuksineen, odotuksineen ja uskomuksineen on jotain vielä enemmän. Aika ajoin on hyödyllistä tehdä treffit itsensä kanssa ja tutustua tuon aikamatkalla olevan seikkailijan nykyhetken ajatuksiin ja unelmiin syvemmin.

 

Kesän valossa kauniin luonnon syleilyssä voi olla hyvä hetki kirkastaa omia toiveita ja miettiä sellaisia ikiaikaisia kysymyksiä kuin kuka minä olen ja mihin minä olen menossa.  Jos tavoitteenani on onnellinen suhde elämään, onko minulla joitain vanhoja uskomuksia, jotka estävät minua kulkemasta haluamaani suuntaan? Mitä olen oppinut ja mitä haluaisin vielä oppia? Mitkä ovat niitä lahjoja, joita elämä minulle juuri nyt tarjoilee? Ehdinkö iloita niistä?

 

Elämä on luottamusmatka. Törmäämme matkan varrella yhä uusiin odotuksiin. Niitä tulee ulkopuoleltamme, mutta vaadimme koko ajan lisää myös itseltämme. Kohtaamisessa itsensä kanssa on hyvä olla kiitollinen siitä, että on selvinnyt tarinansa monista vaiheista tähän päivään. Odotuksissamme haikailemme koko ajan jotain seuraavaa etappia matkallamme. Mitä jos jokainen ohi kiitävä hetki onkin jo perillä? 

 

Maailma on sellainen, millaiseksi sen kuvittelemme. Jotkut meistä ajattelevat sen olevan koulu, jossa pitää opiskella koko ajan lisää. Valmiiksi ei tule koskaan. Monet meistä uskovat, että elämä on jatkuvaa suorittamista ja mitä lujempaa juoksee, sen parempi. Aika harva uskaltaa heittäytyä elämään sellaisella uskomuksella, että elämä on seikkailu. Napataanpa kiinni tästä uudesta tilanteesta ja omasta roolista siinä ja katsotaan, mitä tapahtuu. 

 

Olipa uskomusmaailmamme millainen tahansa, nyt on se hetki, jossa elämä tapahtuu. Mitä tyytyväisempiä olemme siihen, mitä meillä nyt on, sitä onnellisempi on suhteemme elämään. Se ei tarkoita, ettemmekö näkisi niitä haasteita, joihin nyt kannattaa tarttua. Mutta jos olemme kirkastaneet suhdetta itseemme kesäisillä treffeillämme, osaamme paremmin erottaa, mitkä tehtävät ovat omalla polullamme ja johdattavat meitä oikeaan suuntaan. Ottakaamme jokainen askel yhä tietoisempina siitä, että nyt-hetkessä on kaikki voima. Ja että yksi askel kerrallaan on riittävästi. 

***

Anja Kulovesi on tietokirjailija, kiireenkesyttäjä ja kiihkeästi tulevaisuuteen kurkottaja, jonka motto on: Be inspired to inspire.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusimmat 

24.10.2019

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now