Aikamatkalla lapsen kanssa

13.12.2019

 

 

 

Lapsenlapsi kävi viikon vierailulla luonamme. Sain kaverin aamujoogaan ja opin uusia, hetkessä syntyneitä jumppaliikkeitä. Puuterihuiskuni muuttui taikasauvaksi ja yht ́äkkiä olinkin Elsa-nimisen prinsessan sisko Anna. Luistelimme olohuoneen lattialla ja ajauduimme jännittäviin tilanteisiin. Mutta ei aikaakaan, kun nimeni olikin jo Kolli ja ystäväni uudessa seikkailussa oli Pöllö. Käsi kädessä kuljimme myös meille tuntemattoman kaupungin kapeilla kujilla ja löysimme ihmeellisiä asioita. Kuvia katukivetyksessä ja maalauksia seinissä. Astuimme sisälle kauniiseen kirkkoon ja pieni seuralaiseni huokaisi ihastuksissaan wow! Eväsretki puistossa ja sileiden kivien maalausta meren rannalla, oikean väristen pyykkipoikien valintaa narulle ripustettaviin vaatteisiin ja syksyn kuivien lehtien siivoamista patiolta - päivän työt ja leikit punoutuvat vaivattomasti yhteen. Toisinaan omassa roolissa, toisinaan prinsessana tai pyjamasankarina. Pääsimme myös mukaan Tiikerin, Nalle Puhin ja Veli Kanin hassutteluun liukumäessä.

 

Lapsi lahjoittaa aikuiselle läsnäolon oppitunteja. Samalla kun löydämme aikaa kohtaamiselle, avautuu arjen ainutkertaisten hetkien viehätys. Toistuvat rutiinit löytävät uusia värejä. Mielikuvittelu virkistää aivoja ja mieltä. Ja todennäköisesti myös yöuni päivän yllättävien käänteiden jälkeen on makoisampaa.

 

Paras lahja aikuiselta lapselle on yhteinen aika. Ylenpalttinen shoppailu on jäämässä historiaan, mutta tunnelmien taikominen yhdessä, hassuttelu ja kiireetön kainaloaika ovat aina muodikkaita. Samalla ne tuovat turvaa ja kasvattavat yhteyteen niin lasta kuin aikuista. Sen sijaan, että mietit, mitä kaikkea voisit ostaa lapselle lahjaksi, kutsu hänet metsäretkelle ja kokkikerhoon, löytöretkelle museoon tai heittäydy lapsen toivomiin roolileikkeihin. Vietä virkistävää lomaa vakavan aikuisen maailmasta.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusimmat 

24.10.2019

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now