Sanoita yrittäjätarinasi uudelleen

29.1.2020

 

Heli Tuulenmäki romuttaa meille syötetyn myytin multitaskaajan tehokkuudesta. Se, että kykenee tekemään montaa asiaa yht’aikaa tuntuu etenkin yksinyrittäjästä välttämättömyydeltä. Yrittäjäperheen lapsena Heli oppi tämän jo pienenä. Pienen lapsen taito keskittyä yhteen asiaan kerrallaan voi peittyä sellaiseen harhaan, että on tehokasta tehdä paljon limittäin ja lomittain. Tästä kyvystä voi vähitellen tulla oman arvon mitta. Tietysti tällaisesta kyvystä seuraa myös hyviä asioita. On tullut opiskeltua, luotua uraa, saatua paljon aikaan. Mutta voimavarat ovat kovalla koetuksella, ellei osaa olla itselleen armollinen. Käytännössä vain yhteen asiaan kerrallaan voi täysin keskittyä.

 

Moni yrittäjä tekee työtä tauotta ja lomatkin jäävät pitämättä. Tuntuu tehokkaalta, kun päättää tehdä vielä tämän ja tämän. Keho ja mieli yrittävät ehkä viestiä pysähtymisen tarpeesta, mutta velvollisuudet tuntuvat niiden viestiä tärkeämmiltä. Mutta tuottaako se, että on monta rautaa kerralla tulessa välttämättä parhaan lopputuloksen? Löytyisikö se lapsena opittu täydellisen keskittymisen taito uudelleen niin, että osaisi antautua yhdelle tehtävälle kerrallaan ja tehdä sen loppuun asti? 

 

Jo parikymmentä vuotta sitten työterveyslääkäri sanoi Helille, että hänen kannattaisi opetella rakastamaan itseään. Silloin hän ei ymmärtänyt viestiä, ihmetteli vaan, että onpa erikoista puhetta lääkäriltä. Nyt Heli kehottaa yrittäjäkollegoitaankin pysähtymään, ettei kehomieli pysäytä väkisin. Hän tietää, että pakosta kannattaa päästää irti ja sanoittaa itselleen itsestään kertomansa tarina uudelleen. - Saan tehdä tai kannattaa tehdä, antavat paljon lempeämmän viestin kuin se, että pitää, täytyy ja on pakko. Sanoilla on yllättävän vahva merkitys.

 

Helillä itsemyötätunto on lisääntynyt iän myötä. Hän ymmärtää, että sen myötä hän kykenee palvelemaan muitakin paremmin. Hän tietää, että sallivalla ja lempeämmällä otteella voi tehdä tuottavasti. Väkisin ei tarvitse toimia ja taukoja saa ja kannattaakin pitää. Silloin kun opettelee armollista asennetta itseään kohtaan, ei vaadi liikaa muiltakaan. 

 

Heli suosittelee kaikille yksinyrittäjille omaa sparraajaa, joka kannustaa, haastaa ja toimii peilinä. Sparraaja voi olla alan ammattilainen, ystävä tai perheenjäsen. Henkinen konmaritus on myös hyödyllistä. Tunnista ja siivoa ahdistavat uskomuksesi. Arvostaaksesi itseäsi, ollaksesi armollinen ja toimiaksesi lempeämmällä asenteella, sanoita tarinasi tukemaan myötätunto-opintojasi.

 

Heli Tuulenmäen löydät hänen verkkosivuiltaan: https://competencedesign.fi

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusimmat 

24.10.2019

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now