Pidä kiinni kriisiajan hyvistä kokemuksista

Nyt on aika suunnitella koronan jälkeistä elämää. Päivät pitenevät, harrastusryhmät, matkustelu ja vierailut ovat tauolla, joten eipä parempaa aikaa oman ja perheen tulevan hyvinvoinnin suunnittelulle voisi olla.
Monella meistä on nyt aikaa työstää rajoitetun elämän kokemuksia ja tunnistaa kaikki se hyvä, mitä koro-nakautena löydämme.
On tärkeää, että emme vain solju päivien läpi odottaen paluuta entiseen, vaan haluamme käyttää muuttuneen elämän tarjoileman ajan tarttumalla hyväksi löytämäämme ja pitämällä siitä kiinni.

 

Covid-19 on rajoittanut elämäämme ja tehnyt meidät tietoiseksi haavoittuvuudestamme. Nyt me tunnolliset velvollisuuksien täyttäjät olemme siirtäneet energiamme uudenlaiseen toimintaan. Kodin ulkopuolisesta elämästä vapautuneella ajalla leivotaan, kokataan, remontoidaan mutta myös rauhoitutaan. On huumaavaa löytää yhdessä keskustelun ilo, tuijottelun taika tai päivätorkkujen virkistävä vaikutus. Nyt on lupa pysähtyä ja kääntää katse omaan ja läheisten hyvinvointiin. Mitä kaikkea hyvää tämä erikoinen aika voi elämäämme tuoda?

 

Minä tein SWOT-analyysin. Listasin mitä vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia poikkeusaika voi elämääni tuoda. Yllätyin tuloksesta, sillä mahdollisuudet ja vahvuudet olivat runsaita ja heikkoudet ja uhkat olivat pääosin ratkaistavissa. Tuon mietinnän kautta pystyn katsomaan elämääni jotenkin kauempaa. Uskallan pohtia valintojani. Ymmärrän, että paluuta entiseen ei enää ole. Jotain minussa on muuttunut, kun muutokselle on ollut tilaa.

Kiivastempoinen elämänrytmi on poissa, eikä minulla ole sitä totta vieköön yhtään ikävä. Sepelkyyhky lehahtaa parvekkeeni viereisestä kuusesta lentoon ja oravat aloittavat jokapäiväisen rallinsa kuusen rungolla. Minua hymyilyttää. Tunnin päästä aloitan etäyhteydellä työnohjauksen. Minulla on antaa asiakkaalleni täysi huomio, paremmin, kuin koskaan ennen.

 

Viisaustutkija Jenni Spännäri sanoo 23.4.2020 Helsingin Sanomissa ilmestyneessä haastattelussaan, että ihminen viisastuu ensisijaisesti kokemusten, ei elettyjen vuosien kautta. Hänen mukaansa erilaiset elämän kriisit ovat tilaisuuksia tulla viisaammiksi. Nyt meillä on mahdollisuus viisastua, kun vain haluamme käyttää siihen voimavarojamme.

 

Uskaltaudu pohtimaan mitä hyvää tämä rajoitetun elämän aika on sinulle tuonut?

Uskotko omiin mahdollisuuksiisi muuttaa jotain entistä paremmaksi? Haluatko pitää kehostasi parempaa huolta, syödä terveellisemmin, juoda vähemmän, viettää enemmän aikaa sinulle tärkeiden ihmisen kanssa, työskennellä toisin, nauttia luonnosta, rauhoittaa elämääsi tai huolehtia mielesi virkeydestä? Näitä haluja ilmaistaan yleensä uudenvuoden lupauksissa ja ne unohtuvat jo ennen pääsiäistä. Haaveet tulevat mahdolliseksi kokemusten kautta. Tartu niihin hyviin kokemuksiin, joita tämän kevään aikana saat ja anna niiden kasvaa ja tulla osaksi arkeasi.

Katsotaan tulevaisuuteen, siellä on kirkasta ja siellä saa taas halata!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusimmat 

24.10.2019

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now